Uncategorized

Wat is het voordeel van biologische koffie?

Je hebt vast wel eens van biologische koffie gehoord. Elke dag drink je koffie op het werk, maar misschien heb je wel nooit nagedacht over waar de koffie eigenlijk vandaan komt en wat voor koffie het is. Maar weet je ook wat biologische koffie precies is? Als we het hebben over biologische koffie dan wordt er bij de teelt van de koffiebonen geen gebruik gemaakt van kunstmatige, chemische meststoffen of bestrijdingsmiddelen. Vaak wordt er organische compost gebruikt en het gebruik van natuurlijke mest spaart de bodem en maakt de landbouwgrond extra vruchtbaar. Verder heb je bij biologische koffie niks te maken met kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.

Geheel natuurlijk

Bij het telen van biologische koffiebonen worden geen pesticiden en insecticiden gebruikt. Insecten en ziekteverwekkers worden zo bestreden op een volledig natuurlijke manier. De koffieplanten worden omringd door schaduwbomen en bodembedekkers. Zo krijgen zij de juiste hoeveelheid vocht en zonlicht tot zich. Bijkomend voordeel is dat door de biologische koffieteelt de flora en fauna in de nabije omgeving van de plantages aanzienlijk rijker en gezonder is.

Biologische koffie en fairtrade koffie

Als je kiest voor biologische koffie, dan wil dat niet automatisch zeggen dat je ook fairtrade koffie drinkt. Met fairtrade koffie lever je vooral een bijdrage aan duurzame armoedebestrijding. De boeren die de koffie maken krijgen er meer voor terug. Zo kunnen zij een beter bestaan opbouwen. Bij biologische koffie gaat het er vooral om hoe de koffiebonen zijn verbouwd. Ofwel met een landbouwmethode die gebaseerd is op het gebruik van organische compost, dierlijke mest en natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Er zijn overigens ook verschillende koffiemerken die biologische koffie en fairtrade koffie hebben weten te combineren in één koffieblend.

Kijk op https://www.giocoffee.nl/ voor een groot aanbod aan biologische koffie.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén